Tweedaagse programma's

Doelgroep: Docenten en medewerkers (bij voorkeur van één scholengemeenschap) die toe zijn aan rust, ontmoeting, verdieping van hun functioneren binnen het onderwijs, met aandacht voor spiritualiteit en zingeving.


Locatie: Bij voorkeur een klooster of bezinningscentrum in Nederland of Vlaanderen

Tijd: Deelnemers vertrekken na de middaglessen, bijvoorbeeld op donderdagmiddag, komen voor het avondeten aan in het bezinningscentrum en volgen een programma t/m de lunch van zaterdagmiddag. De school stelt in dit model een volledige lesdag ter beschikking, de deelnemers hun zaterdagochtend.  Er zijn ook scholen die twee lesdagen aan de deelnemers ter beschikking stellen en op die manier in het welbevinden van hun personeel investeren..

 
Programma’s
Er zijn 5 verschillende programma’s ontwikkeld: zie in het menu. De volgorde is bewust gekozen; het eerste programma is meer geschikt voor beginners, de latere voor mensen die al eerder op bezinning zijn geweest.  Indien men als locatie voor een klooster gekozen heeft, is het mogelijk het programma zo aan te passen, dat deelname aan de liturgie binnen het klooster mogelijk is en een plaats krijgt binnen het programma.